Loading...

Online BevrijdingsFestival Quiz

20:00 - 21:30
  • start date 05 May 2020
  • end date 05 May 2020
  • venue Thuis (of corona-proof bij vrienden)
  • share

UPDATE 5 MEI 16:00: LEES HIER WAT JE MOET DOEN ALS JE JE HEBT INGESCHREVEN! GEEN BEVESTIGINGSMAIL ONTVANGEN? KIJK IN JE SPAM/ONGEWENSTE MAIL/RECLAME! JE ZOU VRIJ SNEL, BINNEN MINDER DAN 15 MINUTEN EEN E-MAIL MET BEVESTIGING EN QUIZ-URL MOETEN HEBBEN.
En dan verder:
KLIK HIER OM NAAR DE QUIZ TE GAAN EN IN TE LOGGEN en log daar in met het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij je aanmelding en de pincode die in de bevestiging staat. Dat kan je ruim van tevoren doen en je hoeft niet bang te zijn dat je uitlogt. Gewoon je scherm refreshen en je bent er weer. Je kan ook -erg handig- spelen op een tablet of telefoon.
– Plug het apparaat waarop je speelt in het stopcontact. Je bent continu online en als je uitvalt mis je vragen.
– Pro-tip: als er de mogelijkheid toe bestaat, plug je apparaat dan rechtstreeks in op je modem met een ethernetkabel, zodat je niet afhankelijk bent van een storende wifi.
KLIK HIER OM NAAR DE LIVESTREAM MET PRESENTATIE TE GAAN!
– Als je met meerdere mensen op afstand samen speelt, zet dan een extra verbinding op via Zoom/Whatsapp/Teams/FaceTime. Let op, daar heb je wel een extra scherm of tablet voor nodig. We adviseren om dat via een ander apparaat te doen dan het apparaat waarop je de quiz speelt, in verband met eventuele vertraging.
– Nog een pro-tip: veel recente smart tv’s zijn feitelijk een PC, waarop je ook YouTube kan openen.
Scroll naar beneden voor de gedetailleerde uitleg die je ook zag op de pagina waar je geregistreerd hebt.

 

UPDATE 1 MEI 2020 12:30: ja hoor, inschrijving is open! Klik hier om je plek te reserveren!

Als je nou, bij gebrek aan festivals of andere activiteiten op Bevrijdingsdag tóch iets leuks wil doen, doe dan mee aan de BevrijdingsFestival Quiz. We organiseren een unieke quiz zonder gedoe met formulieren of Google Docs en… Je mag valsspelen! Ja, écht! Alleen, hoe langer je doet over het opzoeken van antwoorden, hoe minder punten je verdient. Parate kennis loont, zoals het hoort!

Het team van QuizAway, bekend als de 3 P’s, presenteert de quiz vanuit de gloednieuwe studio, zodat je voor het gezellige gevoel de live stream er bij aan zet en helemaal in de sfeer komt. Klik hier om je plek te reserveren en tot dinsdag!

 

Stap 1: Telefoon of tablet (of laptop, maar touch werkt het beste)
Als je meedoet met deze quiz krijg je een spelcode. Met je telefoon of tablet ga je naar
www.qwizzy.nl. Hier voer je het e-mail adres in dat je gebruikt hebt bij je aanmelding en de pin code. Let op: je kunt een e-mail adres en code maar op 1 apparaat gebruiken. Als je met meerdere mensen in verschillende huizen wilt spelen is het daarom handiger om je meerdere keren te registeren.

Druk hierna op Login. Op het scherm dat volgt na het inloggen voer je een leuke teamnaam in. Hierna is je eerste device ready to go en is het wachten op de quizmaster die het spel zal gaan starten. Dit wordt duidelijk gemaakt via de livestream, zie volgende stap.

Stap 2: Laptop / tablet / TV
Na registratie krijg je in de mail een instructie waar en hoe je de live stream kan bekijken. Let op dat je deze videostream altijd live volgt. In Youtube zie je links onder het videobeeld de tekst LIVE staan met een lampje hiervoor. Dit lampje hoort rood te zijn. Als deze niet rood is kan je op de tekst LIVE klikken om het live beeld weer te zien. Op de livestream zal je vervolgens op de starttijd de quizmaster zien verschijnen waarna er gestart zal worden met de quiz. Er zal altijd een klein beetje vertraging zijn tussen de live stream en je app. Let dus goed op je telefoon zodat je geen vraag mist! De url van de live stream is https://www.youtube.com/channel/UCIZyKLrZgM_cwCgB3loAQJw

Stap 3: Uitleg vragen en antwoord geven op telefoon of tablet
Wanneer de quiz start zie je direct op je telefoon of tablet een timer aftellen. Hierna krijg je eerst de vraag te zien zonder de mogelijke antwoorden en daarna het scherm met de mogelijke antwoorden. Klik zo snel mogelijk het juiste antwoord aan, want hoe sneller je dat doet, hoe meer punten je kan verdienen. Alle overige informatie zal verder via de livestream duidelijk gemaakt worden! Wanneer je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen ben je er helemaal klaar voor.